Filmmester

Bejegyzésekben szeretnék híreket és kritikákat megosztani a filmek világából.

Szerzők

Archívum

2012.07.18. 19:49 Cunningham

TOP 5 túlértékelt színész Hollywoodban

Sziasztok! 

Elindult a blog, melyben találkozhattok sok-sok hírrel, friss információval a filmek világából. Írok kritikákat is, illetve - mint ebben a bejegyzésben rögtön - toplistát. Jó olvasgatást!

top 5.jpg

TOP 5 túlértékelt színész Hollywoodban

Szomorú látni/hallani/olvasni, hogy hányan foglalkoznak, sőt egyenesen rajonganak olyan filmszínészekkel(ért), akik ezt cseppet sem érdemlik meg, hiszen folyton rosszul alakítanak, ripacsok vagy épp nyálasak. Ebben a toplistában összegyűjtöttem a szerintem leginkább túlértékeltet közülük.

 ötös.png    

Johnny Depp    Johnny-Depp22_1.jpg

Bizony, az első a listán nem más, mint a tini és kevésbétini lányok kedvence.
Deppről illik tudni, hogy hatalmas vagyona mellett szereti sérült figurák eljátszásával kápráztatni hölgyrajongóit (nyilván van neki férfi is, de sokkal kevesebb). Mert hát ugye, a nők szeretik az érzelmes, de mégis macsó pasit, akinek ráadásul annyi pénze van, hogy egyedül el sem tudja költeni.
Többször is olvastam mindenfelé az interneten, hogy Deppnek járna már valami rangos elismerés (Nem írom le, hogy melyik díj, tudjuk jól.), mert ő aztán olyan kiváló színész, hogy csak na! Igenám, de! Ezzel csak az a probléma, hogy Johnny Depp nem egy nagy színész. Nem mondom, hogy nézhetetlenek a szerepei és pénzkidobás beülni a moziba megnézni azt a filmet amiben benne van, de hogy jó színész lenne az erős túlzás. Volt neki két szerepe eddig élete során. Ollókezű Edward (sérült, fura), Jack Sparrow (macsó, fura). Az összes többi filmje szerintem ezek paródiája vagy utánzata. Valójában szerintem, ha ő csak a színészkedés miatt akart volna filmes lenni, akkor befejezhette volna a pályafutását az A Karib-tenger kalózai után, mert így eléggé úgy tűnik, mintha azért játszana rendre ugyanolyan szerepeket, hogy büntetlenül mászkálhasson sminkben és mindenféle bizsuval feldíszítve.

 

négyes.png

George Clooney    george-clooney-0303.jpg             

Ő az az ember, aki azt várja, hogy elismerjük őt azért, mert ő George Clooney. Nem kell neki sokat tennie, de nyilván elvárható hogy mindenki tisztelje és szeresse azért, mert egy szexszimbólum, kávé-arc és állítólag színész is. Hinnünk kell neki, mert ő George Clooney és ez garancia arra, hogy így is van.
Nos, nyomokban talán az is lehet, hiszen furcsa módon szerepelt ő a Coen fivérek több filmjében, valamint pár értékelhető műben is (Kecskebűvölők, Alkonyattól pirkadatig stb.). Sajnos azonban a legtöbb alkotás amiben benne van az pár erőltetett vígjáték vagy izzadtságszagú sztárparádé.
George viszont Oscar-díjas színész (+ sok jelölés), tehát biztos nem egy unalmas, egysíkú, felejthető színész. El kell mindenkit keserítenem, ő bizony pont egy remek példa az unalmas, egysíkú, felejthető színész kategóriára. Valószínűsíthető, hogy ő ezt nem tudja, hisz folyton azzal a "fenemód cuki vagyok" félmosollyal az arcán jár-kel. De hát ő a beképzelt, idősödő, deresedő szexszimbólum. De hát ő George Clooney.

 

hármas.png

Nicolas Cage     94280_galeria_nicolas_cage1.jpg                                                                                   

Az érzelemmentes macsó, a merev mester, a valódi Terminátor.
Cage helyett nyugodtan kerülhetett volna a listára Daniel Craig is, de végül mégis előbbit választottam. Hogy miért? Cage kétféle lehet egy filmben. Van a szinte mozdulatlan, fajárású, baltaarcú karaktere (aki nyilván hihetetlenül hidegvérű is persze), de Nicolas Cage tud ripacs is lenni. De valami borzasztóan gusztustalanul. Találtam is egy szuper videót ennek szemléltetésére. https://www.youtube.com/watch?v=8QPKcADzNQs Elképesztő, az biztos.
Ennél azonban még elképesztőbb, hogy Nicolas nagybátyja a méltán hírhedt és zseniális rendező, Francis Ford Coppola. Lehet, hogy Cage-nek is inkább a rendezés felé kéne fordulnia, a színészkedés kevésbé megy neki.

 

kettes.png

Tom Hanks  tom-hanks-906.jpg

Tom Hanks körül félelmetes mértéket öltött az tévhit, hogy ő egy jó színész. Fogalmam sincs, hogy ez miért történhetett. Szimpatikus, jámbor, kedves fickó, de nyugodtan maradhatott volna annál a műfajnál, amit anno elkezdett. Hanks ugyanis egészen a 90-es évekig családi vígjátékokban játszott (Segítség, felnőttem!, Egyik kopó, másik eb, Magas barna férfi felemás cipőben). De a társai közül valamilyen rendkívüli varázslat segítségével kiszakadt és megkapta azt a szerepet, ami egész pályafutása során az egyedüli amit jól el tudott játszani. Igen, ez a Forrest Gump. Ebben a filmben Tom Hanks tényleg jó! De nem tudok megnevezni még egyet, amiről ezt elmondhatnám. A Forrest utáni filmjeiben Hanks unalmas és sótlan. A Dan Brown-féle feldolgozásokban egyenesen rémisztően semmit sem mutat, habár szvsz Dan Brown művei már könyvként is rosszak voltak. A Ryan közlegény megmentésében Hanks nem elég erőteljes karakter ahhoz, hogy hiteles legyen, habár maga a film jó. A kárhozat útja szintén nem rossz, de Hanks barátunk karizmátlan mint mindig. A 80-as évekbeli vígjátékai viszont azért nem állnak jól neki, mert annyira nem tűnik esetlennek színészünk, hogy vicces lenne.
Tom Hanks egymás után kétszer nyerte el a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. Hogy lehet Hollywood egyik legnagyobb férfi színésze (mert nyilvánvalóan közéjük tartozik ilyen jutalmakkal és ezt állítja a közvélemény is általában) az, akinek összesen 5 jó filmje van és ezek közül ő csak 1-ben nyújtott emlékezetes alakítást?

 

egy.jpg

Leonardo DiCaprio    Leonardo-Dicaprio-leonardo-dicaprio-19374229-900-902.jpg

A toplista győztese nem más, mint Leo, aki mindig nyálas, de sosem meggyőző.
Bizony, hány hölgyrajongó nem lát a bájos és simulékony modorú és külsejű sztáron semmit, ami nem azt mutatja, hogy ő az új James Dean. A rajongás érte Brad Pittével vetekszik, csak az a bökkenő, hogy Pitt néha komoly színészi teljesítménnyel rukkol elő. DiCaprio azonban sajnos ezzel nem ajándékoz meg bennünket, pedig hányszor volt olyan, hogy elkezdtem nézni egy filmet, azt hittem "Na most! Most biztos jó lesz!", de mindig csalódnom kellett. Hány és hány filmet készítettek (leginkább Scorsese), amitől azt várták, majd ő elviszi a hátán! Sajnos sokan bedőltek ezeknek az egész estés bájgúnárkodásoknak. Nem mondom, hogy nincs olyan filmje, ami tetszene (mert van!... A tégla, Viharsziget), de csak figyeljünk oda, hogy eltűnik a vászonról, mikor egy nála sokkal jobb színész is jelen van. Kiváló példa Ben Kingsley, akivel a Viharsziget c. filmben játszottak együtt. Kingsley lemosta a pályáról Leo-t, aki szemlátomást ezt észre sem vette, hiszen ő mégiscsak a feltörekvő ifjúság tagja, előtte a karrier, előbb-utóbb úgyis jobb lesz, mint mondjuk Jack Nicolson (A tégla). Sajnálattal szeretném itt Leonardo-t szembesíteni azzal, hogy NEM!
DiCaprio folyamatosan behízelgő és mindig ugyanolyan. Minden filmjében megegyezik a modora, a hanglejtése és folyamatosan hunyorog. Jó, tudom, milyen szexi ha valaki a szempillái alól néz fel az emberre, de néha nehéz eldönteni, hogy ez ilyen betanult szépfiú-arcjáték vagy csak rossz a látása. Könyörgöm, valaki adjon már neki egy szemüveget! 
 

2 komment

Címkék: kritika film toplista start top5


A bejegyzés trackback címe:

https://filmester.blog.hu/api/trackback/id/tr24664337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrskowalski · http://youarenotinkansasanymore.blog.hu 2012.07.18. 22:21:37

érdekes lista, nem is nagyon tudok egyet érteni vele, DiCapriora pl ez még 1 éve igaz lehetett volna, de azóta kifejezetten bebizonyította (pl. Tégla, Viharsziget) hogy jó színész, de nem biztos, h Jack Nicholsonnal vagy Ben Kingsley-vel kell összehasonlítani...
Depp viszont a pont az utóbbi időben lett kissé önmaga paródiája

Cunningham 2012.07.18. 22:59:52

@mrskowalski: Remélem DiCaprio hamarosan előáll egy olyan filmmel amiben akkorát alakít, h megérdemelje ezt az óriási lelkesedést ami csak úgy áramlik felé. persze a listán nem arról van szó, h ők itt most mind pocsék színészek, csak nem értem ezt az hatalmas rajongást körülöttük. Kingsley szerintem jó példa volt a túlértékeltség szemléltetésére. mert számos helyen olvastam, h DiCaprio "az egyik legjobb színész, pálmát neki" miközben Kingsley-t korántsem övezi ekkora ismertség (és elismertség) pedig ő mennyivel jobb. de ugye DiCaprio fiatal, kisfiús arcú - persze, h ismerik. és ideje van még bőven, h beérje a nagy elődöket
süti beállítások módosítása