Filmmester

Bejegyzésekben szeretnék híreket és kritikákat megosztani a filmek világából.

Szerzők

Archívum

2012.07.21. 22:11 Cunningham

TOP 5 alulértékelt színész Hollywoodban

top 5.jpg

TOP 5 alulértékelt színész Hollywoodban



A blog indítása a leginkább túlértékelt színészek felsorolásával kezdődött, hogy is nézne ki, ha nem mutatnám be a szerintem legkevésbé elismerteket? Ők azok akik lehet, hogy kaptak ugyan díjakat és szerepeltek híres és nagy filmekben, de mégsem elég megbecsültek. Nekik sokkal több, új, minőségi filmben kellene szerepelniük, hogy egy reklámszlogennel éljek: mert megérdemlik.

ötös.png    

William H. Macy    Macy.jpg

Alighanem a legtöbbünknek a Coenek Fargo című filmjéből ismerős William H. Macy. Azt az alakítását Oscar-jelöléssel díjazták, de nem vagyok biztos abban, hogy a Kedves Olvasók közül (hacsak nem esetleg Vészhelyzet rajongó) olyan sokan tudnak még olyan filmeket mondani, amiben Macy játszik vagy nem egy rövid mellékszerepe van. Pedig remek színészről van szó, szimpatikus karakter, könnyen megjegyezhető és egyszerűen nem értem, miért nem bíznak rá nagyobb szerepeket. Az biztos, képes lenne maradandót alkotni.

 

négyes.png


Willem Dafoe  MV5BMTkwMjg4NzQ4NV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTQ1ODQ3MQ@@._V1._SY314_CR6,0,214,314_.jpg

Willem Dafoe meglehetősen kevés komoly szerepet kapott idáig, s ez érthetetlen. Ő az egyik legjobb, legváltozatosabb színész Hollywoodban, egy igazi kaméleon. Hány velejéig gonosz figura bőrébe bújt már? De ő Jézus és a fondorlatos nyomozó is. Ő mindenki lehet, tetszés szerint. Szegény Dafoe-t azonban nem használják ki eléggé, rendre gagyi vámpírfilmekben és B-kategóriás thrillerekben tűnik fel. Pedig ő mindent el tud játszani, amit csak akar.
Nem rajongok a képregényből készült filmekért (magukért a képregényekért sem), fogalmam sincs, miért néztem meg a Pókember névre hallgató filmféleséget, de megérte, mert Willem Dafoe pár percig a képernyőn volt. Nem nagyon emlékeztem már pontosan, ezért rákerestem a legnagyobb videomegosztó oldalon. Dafoe a skizofréniás gonoszt alakítja, olyan meggyőzően, hogy fogalmam sincs miért nem mondta a rendező: "Willem, ez túl jó lett a filmhez képest! Kivágni!"

hármas.png


Casey Affleck    2653-casey-affleck-pb.jpg

Ki Ben Affleck sokkal tehetségesebb testvére? Casey.
Testvérével ellentétben neki a kamera előtt és nem mögötte kell munkálkodnia. De nagyon sokat, mert őrülten tehetséges. A Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford c. filmben Brad Pitt zseniális, de Casey Affleck nem tűnik el mellette, kiválóan hozza a gyilkos Robert Fordot, aki a címmel ellentétben leginkább látszólag gyáva. Bámulatos ahogy a hosszú film során az imádatból hogyan lesz utálat és félelem. Az arckifejezési, hanghordozása tökéletes, tilos szinkronnal nézni!
Sajnos nehéz több olyan filmet megnevezni, melyben meg tudja mutatni, mennyi lehetőség van benne! Még ilyet! Sokat!


kettes.png

 

Hal Holbrook   Hal-Holbrook.jpg

Holbrook az 50-es évektől folyamatosan a szakmában van,120-nál is több filmben szerepelt, mégsem mondhatjuk, hogy annyira elismert, mint amennyire megérdemli. Személy szerint én három olyan embert ismerek, aki rögtön tudta kiről van szó, mikor megemlítettem Hal Holbrook nevét.
Hal mindenki nagypapája, a jóságos, de kemény farmer. Filmjeiben gyakran öregek otthonában él, és szívet melengető, mikor nagy nehezen felküzdi magát a domb tetejére. Alakítása mindig tökéletes, nem hagy kívánnivalót maga után. Alighanem ő az a színész, aki a legjobban bemutatja az öregséget és annak minden velejáróját.
Az Út a vadonba és az Életem farmja után remélem a 88. életéveben majd ismét hasonlóan nagyszerű filmekkel örvendeztet meg minket. Jó egészséget kívánok neki!


egy.jpg

Keith Carradine   images.jpg

E lista győztese - a 3. helyezetthez hasonlóan - egy másik színész testvére. Pontosabban féltestvére. Még pontosabban David Carradine féltestvére, Keith.
Nem csak kiváló színész, énekesként sem utolsó, ezt bizonyította a Nashville c. filmben is.
Nem sok sorozatot nézek, de a Gyilkos elméket igencsak kedvelem. Egyik részében egy sérült elméjű gonosztevőt játszott, aki később egy másik epizódban ismét felbukkant. Itt figyeltem fel rá először, mert akkorát alakít, hogy egyenesen félelmetes. Ezután kutatni kezdtem a filmjei után, de meglepődve tapasztaltam, hogy kevés nagynevű műben szerepel. Legutóbb sajnos a Cowboyok és űrlények névre hallgató produkcióban találkozhattam vele, ami bizonyítja, hogy képességei teljesen kihasználatlanok, pedig megvan benne minden, ami egy szinte tökéletes színészhez kellhet. Ezért kapta hát ő az első helyet a listán.

1 komment

Címkék: kritika film toplista top5


A bejegyzés trackback címe:

https://filmester.blog.hu/api/trackback/id/tr244670069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smancs 2012.07.28. 14:15:09

defoe azert játszott, nem csak mellekest.. pl a jezus krisztus utolsó megkísertese.. azert nem egy b kategória...
süti beállítások módosítása